3.10.10

Valoració d'Estat Valencià de la Jornada de Vaga General de passat 29 de setembre

El Secretariat Nacional d'Estat Valencià reunit hui a València ha tractat diferents temes dels quals informem tot seguit.

1 - En referència als últims moviments polítics produïts a Euskadi, amb els diversos comunicats de l'Esquerra Abertzale, Aralar, Eusko Alkartasuna i altres, així com les propostes d'obertura d'un procés de negociació conduent a la pacificació de la societat basca i d'un marc de negociació política que implique el dret a decidir dels bascos, nosaltres, organització patriota i socialista valenciana, internacionalistes per tant, volem manifestar el nostre suport a les propostes elaborades des de l'esquerra independentista basca, que impliquen un alto el foc permanent i verificable de l'acció armada d'ETA, així com la nostra exigència de la inmediata derogació de l'anomenada llei de partits, que considerem atemptatòria als drets ciutadans i democràtics, l'inmediat alliberament de tots els presos polítics bascos i la legalització ja de tots els partits i organitzacions polítiques basques. Saludem amb confiança la voluntat expressada pels bascos ahir en la manifestació que unia la pràctica totalitat de forces socials i polítiques basques, amb la sola excepció d'aquelles que estan a l'òrbita del PSOE i del PP.

2 - Estat Valencià, davant el projecte d'instal·lació d'una nova Subestació Elèctrica a la població d'Alfafar, que afectaria a més els termes de Sedaví, València, Paiporta i, fonamentalment, Benetússer, s'oposa fermament a este tipus d'instal·lacions en qualsevol lloc que comporte perill per als ciutadans, com és el cas. 

3 - Com a valoració de la Jornada de Vaga del passat 29 de setembre, en què la gent d'Estat Valencià va participar-hi activament junt als moviments socials i populars valencians i, específicament, junt a la resta de la gent de CGT-PV, volem assenyalar els següents punts:

Primer - Felicitar el Poble Treballador Valencià participant en la jornada per superar els nombrosos obstacles d'una Jornada de Lluita, que s'hauria d'haver produït ja fa molts mesos, el clima de desencís i derrota quan no la clara oposició no sols de la dreta declarada sinó d'eixa altra dreta que encara hui es disfressa de social-democràcia. Felicitar, sobretot, els milers d'activistes sindicals i dels moviments socials i populars que amb el seu treball, esforç, voluntat i lleialtat popular van aconseguir que la jornada de lluita fóra un èxit important. Volem assenyalar l'àmplia participació no sols entre els sectors laborals actius (els únics que per definició podien exercir el seu dret a la vaga) sinó també entre els sectors no actius o exclosos del sistema, convertint la jornada en una acció ciutadana que ens ha de fer reflexionar en el futur.

Segon - Valorem la jornada com un punt important d'un procés que ni començava el 29 ni acabà en eixa data. Un procés que ha de comportar el bastir un potent moviment anticapitalista, valencià i popular, radicalment democràtic i rupturista..., un moviment que des de la pluralitat de l'esquerra real i des del radicalisme democràtic ha d'anar marcant pautes diferents a les que imposen el sindicalisme venut i la partitocràcia del sistema, alhora que nítidament es configura com un moviment polític i social de transformació social. Ens reafirmem en la indestriabilitat existent entre l'alliberament social i l'alliberament nacional. Ens reafirmem en la nostra proposta de ruptura concretada en la constitució d'una República Valenciana sobirana.

Tercer - Hem participat de la Jornada sent molts crítics amb els primers actors convocants, les raons de fons d'ells per a convocar-la i les previssibles conseqüències, algunes indesitjables, que podríem obtindre. També amb els missatges que centraven la convocatòria i, fins i tot, amb la perversió del concepte de Vaga General que ha comportat esta i d'altres anteriors mobilitzacions. No obstant, entenem que l'esquerra independentista valenciana no podia quedar-hi absent i callada. Tornem a manifestar la nostra convicció que l'alliberament del Poble Treballador només pot ser obra del mateix Poble Treballador i cridem a l'auto-organització des de la base, horitzontalment, en cada poble, en cada districte, en cada tall i en cada centre.

Quart - Denunciem la profunda hipocresia de la falsa social-democràcia i de la dreta en criminalitzar els moviments socials i populars i el treballs dels piquets informatius, mentre han deslligat contra el Poble Treballador Valencià la violència de les seues forces repressives i la violència de la contínua amenassa de l'acomiadament a aquells que volien exercir el seu dret a la vaga. Molt especialment denunciem l'actuació policial espanyola, que s'ha cobrat desenes de detinguts i ferits en càrregues infames. Alertem que en el futur, en la mesura que s'aprofundisca en la fractura social fruit de la crisi i del mateix sistema amb les seues polítiques d'agressió ferotge als drets socials i ciutadans, la repressió augmentarà.

Cinqué - Finalment, Estat Valencià fa una crida novament a l'auto-organització, al treball des de la base, a la mobilització, a la unitat en la lluita, a la lleialtat i la identitat amb els moviments socials i populars, amb el sindicalisme compromés i lluitador. No esperem res de ningú, ho esperem tot del Poble!