30.10.10

Estat Valencià estarà present en la Marxa per la Sobirania Valenciana, en el Darrer Diumenge d'Octubre

Estat Valencià estarà present en la Marxa per la Sobirania Valenciana, en el Darrer Diumenge d'Octubre, tal i com estava anunciat. Per a l'ocasió, Estat Valencià ha fet una edició especial del número 32 de La Crida, òrgan d'informació del partit, que conté informació sobre la Candidatura Sobiranista a les Corts Valencianes-2001, sobre la campanya 15 euros per la Independència i les paraules del secretari nacional d'Estat Valencià amb motiu de la 51 marxa i Aplec del Darrer Diumenge d'Octubre.
Estat Valencià donarà per acabada la seua participació en la Marxa, eixida des de les Torres dels Serrans de la capital a les 09:00 hores com és tradicional, en l'Ermita del Puig, entenent que la marxa ha de ser com sempre ha sigut un acte unitari del valencianisme. 
També, informem que els membres de l'ACR Utopia XXI, entitat cultural agermanada a Estat Valencià, estarà present en l'Aplec a l'esplanada del Monestir amb una Haima pròpia, amb els seus materials promocials i informació sobre l'activitat que realitza, tal i como venen fent ens els últims mesos en la xarxa de fires associatives valencianes.
Finalment, reproduïm ací, les paraules de Joan S. Sorribes, secretari nacional d'Estat Valencià, amb motiu del Darrer Diumenge d'Octubre.

Bon día a tots i a totes.

Compatriotes, Valencians:

Darrer Diumenge d’Octubre. El camí és ben sabut, ja ho diu la vella cançó. I de tant sabut com és, ací estem de nou, com cada any, la vegada 51 que fem este mateix camí i anem a parar tot just ací, a les portes de l’Ermita, just abans d’entrar al Puig.

51 anys fent el mateix camí, i passant pels mateixos llocs…, han passat moltes coses en estos 51 anys, moltes coses han canviat, i algunes poques es mantenen vives com el primer any. 51 anys fent el camí, i la Marxa del Darrer Diumenge d’Octubre és, per això també, tota una metàfora de l’evolució del valencianisme, i més exactament del valencianisme polític.

Hem començat per dir-vos dues paraules: Compatriotes i Valencians. L’una no s’entén sense l’altra. Compatriotes vol dir aquells que tenen la mateixa Pàtria. Valencians, és el nostre gentilici, i fa referència a la nostra Pàtria. Encara hui, 51 anys després d’haver fet per primera vegada este camí, cal començar per ací. Per fer explícit que la raó que ens empeny un any i un altre de València al Puig és la lleialtat al Poble Valencià, i fem just el camí a l’invers que les tropes de Jaume I, molts anys abans, feren per baixar del Puig a València i atorgar-nos la nostra partida de naixement com a Regne, com a estat sobirà.

Recorrem el camí a l’invers perquè volem significar que allò que perdèrem per la força de les armes en 1707, ho volem recuperar per al nostre poble en el futur, l’únic al que ens declarem lleials. Per això venim al Puig, cada any. Eixa és la raó d’esta Marxa, el patriotisme, el compromís, la lleialtat. No venim ací per cap nostàlgia ni per cap romanticisme fora de lloc i de temps. I per això ho continuarem fent fins aconseguir la llibertat nacional valenciana.

Els caminants d’esta Marxa són, cada any, la llavor que vol germinar en la terra i en la gent del nostre poble. El patriotisme, el compromís i la lleialtat té per objectiu traduir-se en recuperar per a tots la nostra llibertat i això té un nom molt clar: la Sobirania!

Mai farem cas dels agorers i dels derrotats, perquè per ells mai no faríem camí, mai seria el moment oportú per fer camí. Mai farem cas tampoc dels qui ens diuen que eixe destí nostre i el camí que comporta és intransitable i ens volen fent un altre camí per arribar a un altre lloc. I, no cal dir-ho, mai farem cas ni d’aquells que ens traïren ni d’aquells que ens veneren.

Hui, Darrer Diumenge d’Octubre de 2010, nosaltres vos convoquem a convertir els pròxims anys en el temps en què alliberem la nostra Pàtria, en el temps en què recuperem com a Poble la Sobirania arrassada, en el temps en què reconstruïm el nostre propi estat sobirà.

Compatriotes, Valencians:

Vixca València Lliure!
Vixca el Poble Valencià!