9.10.10

Estat Valencià en el 9 d'Octubre, Diada Nacional Valenciana: Valencians, Sobirania! València, Independència!

Estat Valencià ha commemorat la Diada Nacional Valenciana, el 9 d’Octubre participant a migdia de hui en la tradicional baixada i trasllat de la Reial Senyera, conjuntament amb d’altres organitzacions polítiques i socials valencianistes responent totes unitàriament a la iniciativa del CAV. Malgrat les agresions físiques i verbals que els valencianistes han patit per part de l’extrema dreta, l’objectiu de fer que les llibertats democràtiques siguen de tots els valencians s’ha defensat allà on tocava i quan tocava. D’altra banda, Estat Valencià ha realitzat en la platja de la Patacona d’Alboràia, en el monument que honora la memòria del General Joan Baptista Basset, cap etern de les Milícies Valencianes, un Acte d’Afirmacio Valencianista, reclamant la independència del País Valencià i la constitució de la República Valenciana, conjuntament amb el Reagrupament del País Valencià. Finalment, l’organització també ha muntat una haima en el mercat medieval organitzat a Bètera, conjuntament amb l’ACR Utopia XXI.
Com a conseqüència de les agressions patides per part d’escamots d’extrema dreta, disfressats de “regionalismo valenciano anticatalanista”, sense conseqüències greus, per dos militants d’Estat Valencià, l’un este matí en els minuts previs a la participació en la baixada i trasllat de la Reial Senyera, en un restaurant de menjar ràpid pròxim al carrer del periodista Azzati, i un altre a primera hora de la vesprada en les proximitats de la plaça de Bous, així com de les diferents agressions i provocacions ocorregudes durant la mateixa baixada i trasllat de la Reial Senyera, Estat Valencià fa una crida als demòcrates valencians “A defensar les llibertats ciutadanes, sense esperar que ningú altre ho faça per nosaltres, a foragitar el feixisme dels carrers valencians i no permetre de cap manera l’enviliment que l’ultradreta valenciana manté des de fa anys usurpant ignominiosament els senyals i l’esperit valencianista”. 
Amb el record de tres noms insignes, el de Jaume I, el de Basset i el de Vinatea, Estat Valencià, hui 9 d’Octubre, Dia Nacional Valencià, crida: Vixca València Lliure! Valencians, Sobirania!