29.4.11

Estat Valencià dóna suport a les convocatòries del 1 de Maig de CGT-PV i la resta del sindicalisme combatiu i el moviment pels Drets Socials


Estat Valencià dóna suport a les convocatòries del 1 de Maig de CGT-PV i la resta del sindicalisme combatiu i el moviment pels Drets Socials.

Manifestació de València: 12:00 h., des de la plaça de Sant Agustín. 

Manifestació de Castelló: 11:00 h., des de la plaça de la Independència.

Manifestació d'Alacant: 11:30 h., des de les escales de l’Institut Jorge Juan.

Manifestació d'Alcoi: 10:00 h.,  des del Passeig Cervantes.

Reproduïm el manifest de la CGT-PV:

MANIFEST DE LA CGT. 1r de MAIG 2011
CONTRA LA CRISI. ÉS HORA DE PASSAR A L’ACCIÓ!
El Primer de Maig és una data especialment simbòlica per a la classe treballadora de tot el món. Amb ella recordem i recuperem l’heroica lluita de treballadors i treballadores assassinats per la patronal a Chicago en demanda de la jornada de vuit hores, allà per l’any 1886.
Avui, les i els treballadors hem de seguir la lluita amb la mateixa contundència perquè l’atac que estem sofrint per part del capital recorda el salvatgisme patronal del segle XIX.
La classe treballadora, les classes populars, els col•lectius socials més desfavorits, dones, migrants, joventut, persones majors, estudiants, el poble, patim en primera línia l’explotació laboral i social, la reducció dels drets més bàsics, l’exclusió, la precarietat, la temporalitat, la marginació, l’atur... en un sistema capitalista sostingut i gestionat pels governs i polítics professionals, la patronal, les grans multinacionals i el sindicalisme institucional que ens ven miserablement per meres engrunes.
Estan degradant i retallant tot tipus de drets laborals, socials, sindicals i humans. Avui hem de treballar més per cobrar menys, hem de treballar més anys per tenir dret a una menor pensió pública, ens obliguen a signar contractes en blanc podent acomiadar-nos lliurement i sense indemnització, han eradicat el referent dels convenis col•lectius que posaven fre als excessos i abusos de les empreses.
No podem seguir suportant que la política econòmica i antisocial la pacti Zapatero i el seu govern amb els grans empresaris d’aquest país, com si fossin els amos de les nostres vides, tot això sense cap legitimitat democràtica.
Des de la CGT, els homes i dones diem no a aquesta societat violenta, masclista i agressiva. No a aquesta societat segregadora, racista i xenòfoba. No a aquest sistema consumista i pro desenvolupament que anteposa els interessos privats, les plusvàlues, la competitivitat, la productivitat, als drets humans i a la pròpia vida, que accepta la sinistralitat laboral com alguna cosa natural, que ens utilitza a les persones com a simples mercaderies.
Diem no a un sistema que censura la llibertat d’expressió, la llibertat de comunicació, la llibertat d’associació, que privatitza els serveis públics, que negocia amb les dictadures, una societat a la qual se li imposa l’oblit de la seva memòria històrica, que no anul•la les sentències franquistes, que fonamenta el seu funcionament en la por i la repressió cap a els qui s’oposen i lluiten per la dignitat, per la justícia social, per la llibertat.
Des de la CGT diem no a l’energia nuclear perquè no hi ha cap raó per acceptar el més mínim risc que posi en perill la vida de l’ésser humà i el planeta. Diem no a la guerra com a mètode de resolució de conflictes, no a l’intervencionisme militar.
Per a la CGT és l’hora de prendre la paraula i l’hora de passar a l’acció per construir un societat justa i lliure. És l’hora de la mobilització social i laboral perquè siguin els treballadors i les treballadores els protagonistes del seu futur.
VISCA el PRIMER de MAIG