28.2.11

Estat Valencià acorda demanar el vot a favor de Compromís en les pròximes eleccions al Parlament Valencià i demanar als futurs diputats valencianistes la presentació en les Corts Valencianes d'un moció a favor de la recuperació de la Sobirania Valenciana

L'Assemblea Nacional d'Estat Valencià ha acordat este passat cap de setmana demanar el vot per a Compromís pel País Valencià en el pròximes eleccions al Parlament Valencià que es faran el vinent 22 de maig.
Estat Valencià adopta este posicionament després d'haver treballat durant els últims anys a favor d'una candidatura sobiranista a les Corts Valencianes en les pròximes eleccions, amb l'objectiu de plantejar amb una majoria sobiranista la proclamació de la Sobirania Valenciana de forma unilateral, l'inici d'un procés constituent valencià i la proclamació de la República Valenciana.
Segurs d'haver fet tots els esforços en este sentit i haver posat en això tota la nostra racionalitat, capacitat i emoció, la nostra organització constata a dia de hui la insuficiència de forces per acomplir este objectiu sense comptar amb la resta de forces del valencianisme polític hui agrupades molt majoritàriament a l'entorn de Compromís pel País Valencià, encara que no de forma exclussiva.
En Estat Valencià no contemplem mantindre'ns al marge d'eixes eleccions, abonant l'abstencionisme o mantenint un silenci que no ens comprometra, com tampoc contemplem la presentació d'una llista sobiranista de caràcter merament testimonial que no tinga capacitat logística suficient per concitar l'adhesió de ciutadans i ciutadanes pel simple desconeixement que es tinga socialment de la proposta.
D'altra banda, en Estat Valencià continuem considerant que en el terreny polític institucional d'àmbit valencià és imprescindible traçar la ratlla que ha de separar els partits que representen el sistema constitucional espanyol establert com a continuació de la dictadura franquista, garant de la continuitat capitalista i del pancantellanisme, d'una banda, i aquelles organitzacions susceptibles d'esdevenir la representació d'un futur de llibertat nacional per als valencians com a nació, i d'igualtat i justícia social per als valencians com a ciutadans d'una futura República Valenciana sobirana, d'una altra banda. És a dir, marcar la ratlla que separa fonamentalment al PP-PSOE de les forces valencianes i de progrés.
Per tot això, a poc més de vuitanta dies de les eleccions que elegiran els futurs diputats al Parlament Valencià, nosaltres decidim, doncs, demanar el vot a favor de la coalició Compromís pel País Valencià. Ho fem conscients de les dificultats, però ho fem també segurs de les possibilitats, i fent una crida a tots els valencians i valencianes a sumar i aportar cadascú des de la seua personalitat política i social el millor a favor d'un futur lliure i valencià. La nostra aportació hui és esta demanda de vot. Ni un sol vot valencianista i d'esquerres per al PP i el PSOE.
Estat Valencià, conseqüentment, demana als futurs diputats de la coalició Compromís pel País Valencià que la primera de les seues actuacions polítiques en les Corts Valencianes siga precísament obrir el debat sobre la necessitat de la recuperació de la Sobirania Política dels valencians, presentant una moció de Declaració de Sobirania en la institució que hauria de ser dipositaria i garant de la mateixa. Esta actuació primera dels diputats de Compromís estem segurs que no sols aportaria una dosi necessària i històrica de pedagogia política i de regeneració democràtica, sinò que també contribuiria de forma decissiva al despertar nacional dels valencians i a dibuixar una ratlla clara i diàfana entre aquells que ens volen un poble sotmés i aquells que estem per l'alliberament del Poble Valencià.