5.9.10

Estat Valencia davant la Vaga General del pròxim 29 de setembre: Per la defensa dels Drets Socials i dels Treballadors!

El Secretariat Nacional d'Estat Valencià reunit ahir a València vol fer pública la posició de la nostra organització davant la convocatòria de Vaga General per al pròxim 29 de setembre, i manifesta:

Primer - Donem ple suport a les mobilitzacions del Poble Treballador Valencià, del sindicalisme combatiu, singularment de CGT-PV, i dels moviments socials populars. Entenem que el 29 de setembre ha de ser un punt d'inflexió, una vaga general política, que ha de ser un punt de partida per a l'organització d'un potent moviment anticapitalista, de ruptura democràtica i sobiranista valencià, capaç de capgirar l'actual dinàmica de pèrdua de drets democràtics i socials que impulsa el sistema, representat políticament en el tàndem PP-PSOE (amb l'acompanyament de diferents tercers actors) i sindicalment en el triangle Patronal-UGT-CC.OO.

Segon - A les reivindicacions de caràcter eminentment econòmic i social considerem inexcusable afegir reivindicacions de caràcter polític, que tenen a vore, d'una banda, amb la degradació i segrest dels valors democratics i republicans, i de l'altra banda, amb la recuperació de la sobirania dels pobles actualment sotmesos dins de l'Estat espanyol. La lluita per la Sobirania Política dels Valencians, la lluita per la República Valenciana, la lluita per la construcció d'una vera Democràcia republicana, són eixos fonamentalments i inseparables de l'emancipació social de les classes populars i del Poble Treballador.

Tercer - A les taules reivindicatives del sindicalisme combatiu, amb les que ens identifiquem i donem suport, i molt concretament a les propostes que presenta i avala CGT-PV, sindicat amb què Estat Valencià s'identifica,  nosaltres creguem que cal subrratllar algunes de les propostes socials i econòmiques que tenen més calat estratègic de cara a la futura construcció d'una futura societat més democràtica, republicana i social, com ara: la nacionalització del sistema financer i la creació d'una banca pública i d'una banca social; la consecució d'una Renda Bàsica Ciutadana; la reducció de la Jornada Laboral a 35 hores i de l'edat de jubilació al 60 anys; la nacionalització i socialització de sectors bàsics de l'economia, com ara l'energia, les xarxes de telecomunicacions i altres indústries i serveis, així com acabar amb la privatització dels serveis públics; impulsar l'extensió de la democràcia en l'àmbit econòmic i en les empreses, tant públiques com socials com privades; denunciar i assenyalar els principals responsables de la crisi i el sistema rapinyaire, com ara les corporacions multinacionals i les institucions, fora de tot control democràtic (FMI, Banc Mondial..., Comissió Europea, ONU...), impulsades per l'anomenat Consens de Washington, i els seus designis de guerra, espoli i imperialisme; la necessitat de construir un futur, una societat, integrada, equilibrada, sostenible i respectuosa ecològicament...

Quart - Volem fer explícit el nostre distanciament del sindicalisme venut, al que considerem responsable directe i actor principal de que la crisi l'estem pagant els qui no l'hem provocada i peça clau de l'engranatge del sistema que causa els mals de la Humanitat, exactament igual que eixa falsa esquerra socialdemòcrata i els seus eterns acompanyants, que conformen en el terreny polític part de les eines del mateix sistema per reproduir-se i perpetuar-se.

També volem fer una crida a la unitat i la confluència a tota l'esquerra real, sindical, social i política, a tots aquells activistes i ciutadans que, per damunt de qualsevol legítima diferència, creuen que només la unitat en un procés de Ruptura Democràtica pot aconduir-nos a un escenari millor i més lliure.

Cinqué - Informem als nostres militants i simpatitzants, així com a tots els ciutadans, que els actes en què participarem, el calendari d'accions que culminaran el pròxim 29 de setembre, són (també donarem suport i participarem en les accions convocades pels moviments socials populars):

ALACANT

 11 setembre (al matí), Marxa pels barris per a informar de la Vaga General
 16 setembre (a la vesprada), Manifestació assenyalant culpables de la crisi.

VALÈNCIA i CAMP DE MORVEDRE

 15 setembre, Marxa contra la Reforma PUÇOL-SAGUNT-PORT SAGUNT.

CASTELLÓ

 17 setembre, 19 h. Debat «Vaga General contra el Capital I després del 29-s, què?», en la Casa de la Cultura. Concentració informativa (al matí).

PAÍS VALENCIÀ

29 de setembre, durant tot el dia, participació en els piquets informatius que s'organitzen i ens els actes locals i centrals previstos.

Vos encoratgem a tots i a totes a posar-nos dempeus, cridar ben fort: Ja n'hi ha prou! i fer d'esta Vaga General un pas decidit per avançar.


Vixca el Poble Treballador Valencià! Tots i totes a la Vaga General!