22.9.10

Estat Valencià contra la instal·lació del cementiri nuclear a Zarra i pel tancament de la Central de Cofrents

El Secretariat Nacional d'Estat Valencià, reunit dilluns passat a Sagunt (Camp de Morvedre) vol fer públics els següents posicionaments:

- Estat Valencià s'oposa a la instal·lació del cementeri nuclear a la localitat valenciana de Zarra. Entenem  que les deixalles de les centrals nuclears s'han d'emmagatzemar en cadascuna d'eixes instal·lacions, amb les màximes consideracions de seguredat i fins que els avanços tecnològics permeten desfer-se d'elles sense cap risc humà i mediambiental. Així mateix, exigim l'immediat tancament de la Central Nuclear de Cofrents. Donem suport a totes les iniciatives i mobilitzacions.

- Volem felicitar al moviment Escola Valenciana pels seus primers 25 anys d'existència, en els quals ha aconseguit convertir-se en el moviments social a favor del valencià i de la nostra cultura més important, com ho demostren cada any les Trobades i altres iniciatives que porten a terme. Estat Valencià convida a tots els valencians a participar en la festa de celebració dels 25 anys d'Escola Valenciana que es realitzarà el vinent 9 d'Octubre, Diada Nacional Valenciana, en el passeig de l'Alvereda.

- Estat Valencià, en resposta a la iniciativa del Centre d'Actuació Valencianista (CAV) de participar en els actes de la baixada i trasllat de la Reial Senyera el pròxim 9 d'Octubre, manifesta la seua adhesió i convida a tots els valencianistes a participar-hi portant senyeres sobiranistes valencianes i reivindicant en la Diada Nacional Valenciana la recuperació de la nostra sobirania nacional.

- Finalment, la nostra organització convida a participar a tots els valencians en la manifestació que el pròxim 29 de setembre, dia de la Vaga General, es realitzarà a la capital valenciana, a les 19:30 hores, des de la plaça de sant Agustí, conformant un ampli bloc reivindicatiu del sindicalisme combatiu i dels moviments socials-populars en defensa dels drets socials i del Poble Treballador Valencià. Igualment, vos convidem a participar en tots els actes convocats per CGT-PV i els diferents col·lectius socials al llarg del País Valencià durant les jornades prèvies a la Vaga i especialment el dia 29.