30.11.08

"Per la República Valenciana en una República Global": document estratègic dels sobiranistes valencians

El passat 29 de Novembre, les direccions polítiques d'Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), República Valenciana (RV-pve) i Estat Valencià (SV), així com la Junta Directiva de l'ACR Constantí Llombart, van signar el següent document que aporta una direcció estratègica comuna per als sobiranistes valencians.

Per la República Valenciana en una República Global

Les ‘crisis econòmiques’ no són crisis econòmiques, són l’expressió natural del sistema de producció capitalista, també anomenat Capitalisme, quan el Capital, és a dir els mitjans de producció – sòlids i eficients que creixen i es reproduixen globalment a partir del seu propi funcionament – els tenen en propietat una part de la humanitat que esdevé una minoria, i podríem també donar-li el nom de Socialisme – aquell que realment ha existit – quan esta minoria, posseïdora del Capital, és la burocràcia d’un partit únic.

Esta forma de produir té com a objectiu l’obtenció, per part de qui té el Capital - sense entrar en consideracions de com s’ha obtingut- dels màxims beneficis amb els mínims costos. Este objectiu, en el cas de l’anomenat Socialisme ha fracassat per la seua cultura moral. En el cas del Capitalisme, la seua moral porta la Humanitat a l’abisme, doncs esta forma de produir genera la destrucció de la naturalesa, les guerres, la pobresa i l’apropiació del poder polític pels poders econòmics internacionals, produint la indiferència i l'hostilitat de la gent per la cosa pública.

Esta forma de produir, a més, es basa en l’egoisme, la cobdícia i la desconfiança entre les persones, produint l’atomització del cos social, fent aparèixer la figura, en la història de la Humanitat, d’un patètic i irresponsable ‘nou ric’, ignorant de la vida que destruix al seu voltant.

Està forma de produir, malgrat la superació aparent de les seues expressions més crítiques, no pot ni podrà evitar, per la seua pròpia naturalesa, el seu caire autodestructiu i criminal.

La forma de produir capitalista, malgrat la seua eficàcia a l’hora de generar bens, és la consolidació de la cultura de la mort.

Nosaltres. valencians, republicans universals per la República Valenciana i per la República Global, per un sentit bàsic de supervivència, sabem allò que no volem i diguem no a esta forma de produir; per això ens afirmem com anticapitalistes.

El que volem és una forma de produir i una cultura, globals, que possibiliten preservar el dret a la vida i la subsistència de totes les persones, assegurant el dret a l’alimentació, la sanitat, l’habitatge amb un entorn natural dignes i el coneixement, amb un estatus de ciutadans-gobernants en contraposició a la condició de súbdits.

Estos són els nostres objectius i estem obrint camí per tal d’assolir-los. Conscients de les expressions jeràrquiques que de continu es produixen entre les persones, caldrà que la República genere mecanismes garantistes per al compliment dels objectius universals.

Este camí ha de començar per la responsabilitat individual de l’aspirant a ciutadà de la República Valenciana, la nostra Arcàdia, basada en els valors de la llibertat com a no dominació, l’economia democràtica fraternal, la política al servei de les persones i el control local i global dels governats.

En la República Valenciana i en la República Global, cap persona ha de trobar-se en la situació d’haver de demanar permís per a poder viure