23.5.11

Estat Valencià felicita Compromís, que es consolida com l'alternativa valencianista d'esquerres al País Valencià

El Secretariat Nacional d'Estat Valencià felicita Compromís, que es consolida com l'alternativa valencianista d'esquerres al País Valencià. En els pròxims dies, la nostra organització elaborarà una valoració sobre els resultats electorals i les perspectives d'acció política per als pròxims anys que s'obren amb els presents resultats, i especialment amb el paper de Compromís que, es consolida com a força unitària del valencianisme d'esquerres tant en l'àmbit del Parlament Valencià com en els àmbits municipals.

Els resultats obtinguts per Compromís en la representació en totes les institucions locals i nacional valencianes, signifiquen hui que els ciutadans de l'esquerra valenciana han atorgat a la coalició el paper de liderar la reconstrucció de l'espai de transformació social i nacional, de l'esquerra valenciana, i per això, nosaltres fem una crida al conjunt de Compromís per estar a l'alçada d'eixe repte i afrontar-lo amb generositat, mantenint i ampliant l'actitud de suma i obertura.

Estat Valencià, també lamenta hui l'aclaparadora victòria de l'espanyolisme del PP, malgrat la baixada percentual de recolzament, a l'igual que lamenten que encara hui la davallada de l'espanyolisme del PSOE no haja sigut encara més important. No obstant això, celebrem l'obertura de possibilitats per preparar en el futur una transformació del mapa polític valencià.

Lamentem els baixos resultats electorals obtinguts tant per Units x València com per la coalició valencianista d'ENV-RVpve. Fem una crida pública a uns i altres per sumar-se ja des de demà a un camí d'unitat valencianista de progrés.

En estos moments, junt a la felicitació al conjunt de Compromís, volem assenyalar l'especial responsabilitat que recau en la coalició, en uns moments en què les places i carrers valencians estan vivint una esperançadora mobilització ciutadana i social com la que significa el moviment 15M. Fem una crida a Compromís per posar tots els suports de representació política aconseguits al servei de les justes reivindicacions del moviment 15M, i per col·laborar-hi i ampliar-lo decídidament des del més absolut respecte al moviment.