8.2.10

Estat Valencià s'oposa a la reforma de les pensions i del mercat laboral proposada pel PSOE i crida a la Vaga General

El Secretariat Nacional d'Estat Valencià, després d'analitzar els documents amb les propostes que fa el PSOE sobre la reforma del sistema de pensions i del mercat laboral, vol manifestar:

1.- La nostra més ferma oposició a la reforma del sistema de pensions que preveu allargar el període de cotització per a tindre dret a pensió, així com d'ampliar l'edat de jubilació fins als 67 anys, i restringir pensions com les de viudetat i orfandat, entre altres mesures.

2.- Ens oposem fermament també a la proposta de reforma del mercat laboral que preveu, sota l'excusa de lluitat contra la precarització, rebaixar les qüanties per acomiadaments i facilitar a les grans empreses desfer-se de mà d'obra, entre altres mesures.

3.- Denunciem que estes propostes que, en conjunt constituixen la proposta socialdemòcrata davant la crisi econòmica i social global, tenen per objectiu continuar el desmantellament de l'estat del benestar, fer pagar la crisi a la població treballadora, permetre una nova acumulació del capital per part de l'oligarquia que és responsable de la crisi, taponar la previssible resposta popular i enganyar la ciutadania amb una recepta que oculta els orígens, les causes i les conseqüències inevitables d'un sistema rapinyaire.

4.- Denunciem igualment l'actitud servil dels sindicats i forces del sistema que, lluny de defensar els interessos i alternatives del Poble Treballador, són una peça més del engranatge que ens posa les cadenes.

5.- Davant una situació que duu al País Valencià a rondar el 25% de desocupació, la precarització i miserització d'àmplies capes de població, més d'un milió i mig de valencians per baix del llindar de la pobresa, desenes de milers de ciutadans abocats a l'exclusió social, Estat Valencià fa una crida a la mobilització, a l'auto-organització popular, a preparar una resposta contundent i clara que puga ser un punt d'inflexió front a la continuada agresió als drets socials i populars, una resposta que no pot ser altra que una Vaga General.

6.- Estat Valencià considera inajornable recuperar el ple control dels valencians de tots els instruments nacionals que ens permeten construir un societat sobirana, amb un sistema de pensions i un mercat laboral regulat per nosaltres mateixos. Una societat lliure només pot ser-ho si és una societat justa. Construir un estat valencià sobirà és la millor manera de contribuir a la construcció d'un món lliure i just, i la única manera de construir un futur on els drets socials i populars, i el bé comú, siguen la base d'una societat de ciutadans lliures.

Sí el país és la gent, el nostre país està vivint una situació d'emergència!

Vixca València Lliure!