11.6.09

ESTAT VALENCIÀ suspén temporalment la col·laboració amb RVpve i ENV

COMUNICAT D'ESTAT VALENCIÀ

València, 11 de juny de 2009

En reunió celebrada hui i en què participaven Josep Velasco (representant ENV), Víctor Baeta i Josep Algarra (representants de RV-pve) i Carme Equiza i Joan S. Sorribes (representants d’Estat Valencià) s’han produit uns fets que determinen que Estat Valencià interromp temporalment tota acció política conjunta amb RVpve i ENV.

Els fets que determinen esta interrupció del treball conjunt, ja es van donar amb anterioritat en converses entre el Secretari Nacional d’Estat Valencià, Joan S. Sorribes, i el Coordinador Nacional de RVpve, Víctor Baeta, quan este últim pretengué atorgar-se les decisions sobiranes d’Estat Valencià, al·legant que la nostra organització comptà en el seu naixement amb l’ajut de Josep Algarra i Josep Velasco, tal i com figura en l’acta i documentació fundacional de 7 de novembre de 2006 –incripció en el registre de partit de l’Estat espanyol) i que per tant la representació legal, que ostenta des de llavors el Secretari Nacional, Joan S. Sorribes, estava condicionada per este fet.

Tant a Víctor Baeta, com a la resta de les persones reunides, se’ls ha comunicat, de nou, com ja s’havia fet, que Estat Valencià és una organització sobirana, que les seues decisions corresponen únicament i exclussivament als seus militants, simpatitzants i adherits, i que, tot i reconèixer l’ajut de les persones esmentades i el nostre profund agraïment, de cap manera era acceptable que els nostres posicionaments polítics depengueren de militants d’altres organitzacions i dels seus interessos en cada moment. En la mesura que hem percebut un intent de coacció sobre Estat Valencià, hem decidit alçar-nos de la taula i deixar en suspens tota col·laboració fins que es reconduisquen estes posicions que considerem ilegítimes i profundament negatives.

Aprofitem l’ocasió per fer públic que Estat Valencià considerà que el sobiranisme republicà valencià d’esquerres necessita d’incrementar la seua capacitat de permetre la participació en una estructura formal i unitària, democràtica i participativa, que volem es genere des de l’actual coalició ENV, RVpve i Estat Valencià, incorporant-hi altres i sobretot molts independents que fins al moment ens han donat suport. En eixe sentit, Estat Valencià ha realitzat aportacions a la reflexió i al debat que fins hui no han tingut la resposta que estimem adeqüada, i per tant tot això encara és una assignatura pendent.

Ens reafirmem en les nostres posicions mantingudes fins hui, i que en el terreny ideològic i polític podeu consultar en la nostra web i, singularment, en el document de fa pocs dies sobre valoració dels resultats electorals del 7 de Juny, que clarament advoquen per un treball conjunt i positiu. I amb la mateixa fermesa, expressem que no tolerarem cap ingerència ilegítima en les decisions que només corresponen a Estat Valencià.

Finalment, el Secretariat Nacional d’Estat Valencià expressa rotundament que només són posicions d’Estat Valencià aquelles que emanen de la seua representació legítima, del Secretari Nacional i el Secretariat Nacional, així com que només ens fem responsables de les nostres pròpies decisions i d’aquelles que l’organització de manera formal adopta en conjunt amb d’altres pels seus mecanismes reglamentaris. També expressem, per esta via, que tots els membres d’Estat Valencià, a dia de hui, es donen de baixa de l’ACR Constantí Llombart, i que només l’ACR UTOPIA XXI té un acord d’adhesió amb la nostra organització.

Joan S. Sorribes
Secretari Nacional d’Estat Valencià