16.5.08

Estat Valencià asumíx la II Declaració Valencianista proposada pel col·lectiu UTOPIA XXI

València, a 16 de Maig de 2008

Estat Valencià fa una crida al conjunt del moviment valencianista per elaborar un full de ruta cap a la Sobirania i la instauració de la I República Valenciana

Estat Valencià ha acordat assumir en la seua totalitat la proposta de II Declaració Valencianista realitzada pel col·lectiu UTOPIA XXI, en l’any que es conmemora el 90 aniversari de l’històric document de 1918. Valorem la proposta de II Declaració Valencianista com un estimable document de mìnims perfectament assumible pel conjunt del moviment valencianista i clarament definidor dels eixos polítics que el conjunt del moviment hauria de fer seus en el camí de la plena recuperació de la Sobirania política per al Poble Valencià, sense limitar, d’altra banda, els objectius màxims que cada força política puga considerar pròpiament seus i legítimament defensar.

Estat Valencià recull la crida de l’últim punt de la II Declaració per a què el conjunt del valencianisme polític i civil elabore un Full de Ruta que definisca el camí cap a la recuperació de la Sobirania valenciana i la construcció de la I República Valenciana, i es declara obertament favorable a buscar els consensos necessaris per assolir estos objectius. En este sentit, nosaltres apostem per una via de declaració unilateral de Sobirania, mitjançant la consecució d’una majoria absoluta de sobiranistes al Parlament Valencià, i l’elaboració d’una Constitució valenciana que instaure la I República Valenciana.

Estat Valencià entén que una de les peces cabdals, però no única, d’este Full de Ruta hauria de ser posibilitar l’aparició i extensió d’un sistema de partits valencianistes confrontats al sistema de partits espanyols, negadors de la nostra sobirania. Un sistema de partits valencianistes que haurien de representar tot l’espectre ideològic i social en clau valenciana, i que per tant haurien de ser capaços de generar entre si els consensos suficients per constituir-se en alternativa, tot respectant les legítimes diferències.

Estat Valencià es declara contrari a l’estratègia de construir una força política comparsa de govern de les forces espanyoles, amb vocació de ser un mer “tercer espai”, representativa d’una porció minoritària de la societat valenciana… I ens declarem favorables a construir les forces i els consensos necessaris per assolir una majoria de govern i d’una majoria parlamentària sobiranista en l’hortizó del 2011 al 2018.

Finalment, Estat Valencià es reafirma, al mateix temps, en la seua proposta d’independència per a la futura República Valenciana i en l’aposta per una Confederació de Pobles d’Europa.