13.2.08

Estat València denuncia l'espiral de violència feixista que es cobra una nova víctima a Castelló

Joan S. Sorribes (Per la República Valenciana): “Les últimes agressions feixistes a Castelló i València, davant la passivitat institucional espanyola, demostren que l’Estat espanyol actua amb una doble vara de mesurar segons contra qui s’actue violentament

El cap de llista al Senat per la demarcació de Castelló de la coalició Per la Republica Valenciana, Joan S. Sorribes, va expresar ahir la seua solidaritat amb el ciutadà castellonenc atacat per un escamot neonazi, i al que se li gravà una esvástica en el rostre i denuncià “la passivitat institucional espanyola davant una espiral de violencia nacionalista espanyola, que deixa ben clar que s’actua amb una doble vara de mesurar, segons qui actua violentament i segons contra qui s’actua”.
Sorribes va dir: “Tot i què estem en període electoral, que no afavorix l’acció unida, davant estos fets s’imposa una actuació clara, ferma, contundent i unitària de tots els demòcrates en defensa de les llibertats. Només podem lluitar contra el creixement del feixisme recuperant tot el poder de les institucions nacionals valencianes, construint una República Valenciana que tinga en si mateixa tots els instruments per a fer-ho, com un sistema judicial i una policia pròpia clarament compromesos en la defensa dels valors democràtics… No ens valen de res ni l’Estat espanyol ni els seus aparells, compromesos, com es pot vore, en il·legalitzar opcions polítiques i la veu dels ciutadans allà on esta es mostra rebel i adquirix massa crítica en contra de l’Estat”.