6.7.07

Estat Valencià exigeix la retirada de la multa a Acció Cultural, la reciprocitat Canal 9-TV3 i una Televisió Valenciana íntegrament en valencià

Estat Valencià mostra la seua indignació per la multa imposada pel govern de Camps a Acció Cultural del País Valencià per haver mantingut les infrastructures que possibiliten la recepció de TV3 al territori valencià. Igualment, recorda que la recepció de TV3 al País Valencià és de forma molt destacada una qüestió de garatiment d’un dret bàsic de la ciutadania: la llibertat d’expressió, sent incomprensible que es qüestione amb arguments de nomenclatura respecte com la televisió catalana es referix a València quan els mateixos que s’avaloten davant del terme “País Valencià” no senten cap molèstia cap al terme “Levante” que tan profussament solen usar les televisions espanyoles per a referir-se al territori valencià.
Estat Valencià, després de la concessió del nou canal multiplex per part del govern espanyol al País Valencià i sense que això signifique l’acord amb una concessió “provincialitzada”, exigix:
1.- Un acord de reciprocitat entre la Generalitat Valenciana, la Generalitat Catalana, el Consell Balear i el Govern d’Andorra, perquè totes les televisions públiques d’estes institucions es puguen vore en el conjunt dels territoris amb una llengua comuna.
2.- Avançar cap a una major col·laboració entre les televisions públiques del País Valencià, Catalunya, les Illes Balears i Andorra.
3.- La immediata retirada de la multa imposada a Acció Cultural del País Valencià pel fet d’haver garantit durant anys la llibertat d’expressió, de comunicació i el foment televisiu de la llengüa comuna per a tots els ciutadans valencians.
4.- Exigir que es garantisca la finalitat lingüística de la televisió pública valenciana, amb la total emisió en valencià del conjunt de la seua programació, en tots els seus canals i eines de comunicació.
5.- Exigir que s’acabe amb l’actual situació de manipulació informativa, ús partidista i d’incompliment de la llei de creació de la TVV, mitjançant la creació d’una autoritat per als mèdia públics amb caràcter independent, professional, garantidor de la pluralitat, la qualitat i el servei públic del conjunt de mitjans de comunicació públics valencians.
6.- Finalment, reclamar que les competències sobre concessions televisives, radiofòniques i d’altres relacionades amb la comunicació i els mèdia, així com els seus condicionants, passen a ser exclussives de la Generalitat Valenciana i no de l’Estat espanyol.