12.6.07

Declaració conjunta Estat Valencià-Esquerra Nacionalista Valenciana després de les eleccions del 28M

Reunits hui a València el Comité Executiu Nacional d’Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV) i el Secretariat Nacional d’Estat Valencià,

MANIFESTEM:

Que més enllà de les valoracions partidistes, tan legítimes com insuficients, els resultats electorals de les passades eleccions al Parlament Valencià i de les municipals fan evident la derrota del conjunt de l’esquerra i del valencianisme en el nostre país, mostren clarament les insuficiències de les organitzacions polítiques tradicionals per a vertebrar un moviment social majoritari pel canvi i l’allunyament d’estes, sovint convertides en meres burocràcies il·lustrades, de la ciutadania i de les organitzacions socials.

Que el PP i el PSOE al País Valencià són la cara i la creu d’un mateix projecte tant pel que fa a la vessant nacional com pel que fa a la vessant social: són més i el mateix d’un nacionalisme espanyol excloent, espoliador i genocida: són més i el mateix d’un model social lliberticida, de rapinya, depredació i explotació.

Que EUPV apareix com un apèndix del PSOE i el BNV, amb la seua direcció i bona part dels regidors, com una formació de centre a l’estil de CDC. La seua aliança de conveniència en el Compromís no ha mobilitzat els seus antics electors que bé han votat directament al PSOE o s’han abstingut, però no obstant ha servit perquè la formació espanyola d’esquerres no desapareguera del parlament i perquè la formació valenciana de centre tornara a entrar després de 20 anys.

Que una proposta d’esquerres i valenciana no s’ha presentat en estes darreres eleccions, fet que ENV anava coaligat amb ONV; ERPV apareix encara, a hores d’ara, més com una proposta catalana que valenciana; i els comunistes del PCPE no han assolit la sobirania com a valencians.

Que després de l’aclaparadora victòria de la dreta espanyola i lluny de tornar a reeditar unions de compromís i de fomentar el vot útil, que ens proposa un ‘Adéu PP’ i un ‘Hola PSOE’, ENV i EV ens marquem com a objectiu treballar per articular una proposta valenciana d’esquerres, sobiranista i republicana per al futur.

Tant ENV com Estat Valencià ens RATIFIQUEM en:

La nostra voluntat d’assolir la plena sobirania i independència del País Valencià i la seua plasmació legal mitjançant l’aprovació d’una Constitució Valenciana sobirana i la constitució d’una República Valenciana integrada en una Unió Confederal Europea. La nostra voluntat de fer possible que els valencians lliurement puguem decidir en cada moment els lligams a mantindre amb la resta dels pobles.

La nostra voluntad d’avançar cap a una societat plenament democràtica, socialista, sostenible, equilibrada, de ciutadans i ciutadanes lliures i iguals.
La nostra voluntad i disposició per a contribuir, amb la resta de ciutadans i ciutadanes valencianistes i d’esquerres, amb totes les seues organitzacions politiques, socials i civils, a la reflexió i l’acció cap a l’organització d’una veritable i majoritària esquerra valenciana.

Per tot això, Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV) i Estat Valencià,

ACORDEM:

- Coordinar la nostra acció política.

- Continuar impulsant el moviment republicà i sobiranista al País Valencià, mitjançant la Plataforma Republicana Sobirania Valenciana i la resta d’organismes republicans.

- Contribuir de forma conjunta a l’eixamplament d’un ampli moviment republicà de base, d’una nova ètica republicana, que tinga als moviment socials i reivindicatius com a protagonistes principals.

- Iniciar de forma conjunta un seguit de contactes amb la resta de forces polítiques valencianistes d’esquerres per ampliar la col·laboració i contribuir a la constitució d’una vertadera esquerra valenciana.

- Fer una crida a tots els valencianistes d’esquerra, militen o no en partits polítics, a donar un pas endavant decidit, i iniciar tots plegats un camí d’unitat i alternativa al PP i al PSOE.