29.6.07

Intervenció d'Estat Valencià a l'Acte Sobiranista de 29 de Juny de 2007 a València

Amics i amigues:

Este homenatge als Maulets davant de l’humil monument que els honora a València, no és només això, un recordatori de la seua gesta heroica, de la seua resistència fa ja tres segles a que els valencians deixarem d’existir com a poble lliure per la força de les armes dels Borbons.
Amb la guerra, amb el terror, amb la matança de prop d’un 10% de la població valenciana de l’època que va ser passada per les armes, amb el desterrament de valencians cap a tota Europa, amb la imposició del Decreto de Nueva Planta que “por justo derecho de conquista” anul·lava els nostres Furs i la nostra Sobirania com a poble, amb la prohibició d’usar la nostra pròpia llengua, és com es construí esta Espanya de hui… Els maulets quan defensaven el país, defensaven els drets i els interessos del poble pla: hi havia maulets perquè hi havia hagut milers de revoltats en les Germanies anteriors.
Tres cents anys després, patim encara aquell Decreto de Nueva Planta, reeditat en forma de Constitució espanyola, una constitució que és el llegat d’una guerra i d’una dictadura militar i feixista que durà 40 anys…, novament amb la força, amb el terror, amb l’aniquilació, amb l’anul·lació i la prohibició, se’ns va imposar la realitat d’esta monarquia que és l’herència que ens deixà Franco i el seu Movimiento Nacional.
Tres cents anys després, no han aconseguit ni anul·lar-nos, ni desfer-nos com a poble, ni que oblidàrem què som: valencians.
Este homenatge no és solament un recordatori, és i ha de ser un compromís, el de recuperar la nostra plena Sobirania Política per a ser un poble lliure entre els pobles lliures. Hui com ahir som i serem maulets perquè som i serem agermanats, gent del poble pla: “Assumiràs la veu d’un poble, i serà la veu del teu poble, i seràs per a sempre poble…”
Visca el País Valencia!
Valencians, Sobirania!