28.3.10

Estat Valencià alerta als democràtes sobre l'escalada feixista a València, a propòsit de l'últim atac a la Mesquita de Gandia

El Secretariat Nacional d'Estat Valencià davant de l'últim atac perpetrat per un escamot feixista amb artefactes incendiaris sobre el Centre Islàmic de la Safor-Mesquita de Gandia, vol expressar:

1.- La nostra solidaritat amb la Mesquita de Gandia, els nous valencians que a ella acudixen i els ciutadans que s'han vist afectats per l'acció feixista.

2.- Al País Valencià patim des de fa dècades els efectes d'una trama feixista, perfectament organitzada que ha produït centenars d'atemptats, alguns amb resultat de morts. No es tracta, doncs, de la violència aïllada de bandes urbanes, juvenils o eixelebrats, sinó d'una orquestrada maniobra darrere de la qual hi ha una trama d'organitzacions d'extrema dreta amb presència legal, de webs i xarxes des de les què es coordinen i de grups, empreses i entitats que els proporcionen la logística, continuïtat i recolzament material.

3.- L'atac sobre la Mesquita Islàmica de Gandia s'ha d'inscriure en l'estratègia d'esta extrema dreta organitzada de promoure l'enfrontament entre valencians, ara servint-se de la xenofòbia, fonamentalment dirigida contra els nous valencians amb origen àrab, africans o de la major part de llatinoamèrica, com en altres moments pren per objectius persones i grups del valencianisme i l'esquerra, i en altres entitats i persones vinculades a grups de defensa dels drets civils. Els mateixos que ordenaren ahir atacar amb bombes incendiàries la Mesquita de la Safor, ordenaren altre dia actuar contra valencianistes i altre dia contra associacions de suport als inmigrants i refugiats: un dia amb bombes, altre amb apallissaments, altre rebentant actes, altre amb amenases, altre amb assassinats: canvien els seus "noms de guerra" però són els mateixos gossos de l'infàmia i els coordinen des dels mateixos despatxos, webs i xarxes.

4.- Denunciem que esta trama feixista que actua al País Valencià només se pot mantindre amb la connivència d'instàncies de l'Estat espanyol. El feixisme és l'última resposta del sistema quan perilla el seu poder i una espassa de Damòcles permanent per justificar la dretanització, l'autoritarisme i la repressió. Per tant, i sense renunciar a l'exigència, en el seu cas, a eixe mateix estat que es declara "de dret" a les actuacions que en corresponen en democràcia, no n'esperem res i confiem només en la ciutadania demòcrata, en el Poble Valencià, i en la seua resposta ferma.

5.- Alertem a tots els demòcrates valencians dels fets, de la significació i dels punts abans expressats, els fem la reflexió sobre la perillositat d'una acció feixista en escalada que pot tindre dramàtiques conseqüències en el futur, sinò la tallem hui d'arrel, més encara en una situació d'especial gravetat en el terreny social, econòmic i nacional, i per tant els traslladem la necessitat de donar una resposta democràtica i civil al feixisme.