20.8.12

Estat Valencià davant les diferents convocatòries rupturistes de setembre de 2012: per la mobilització general i la ruptura democràtica!

Estat Valencià, davant les diferents convocatòries rupturistes en setembre de 2012, vol expressar la seua posició:

15 de Setembre - Mobilització de Sindicats i Organitzacions Socials. Malgrat la distància amb les cúpules dirigents de CC.OO. i UGT, que convoquen a remolc de la proposta del 25 de Setembre i amb sospitosos interessos, entenem que cal mantindre la posició de suma per la base, i cridem a participar i extendre la convocatòria, des de posicions crítiques i rupturistes, fent bloc comú i crític amb el sindicalisme combatiu i amb les organitzacions socials i polítiques rupturistes.

25 de Setembre - Mobilització Ocupa el Congrés. Malgrat la distància que mantenim amb una part dels posicionament sectaris, antipartidistes i antisindicals (de forma genèrica i demagògica), malgrat algunes formes de la convocatòria i una distància enorme respecte de les intencions d'alguns dels convocants), entenem que cal convertir eixa convocatòria en una renovada resposta rupturista. Més enllà de subscriure o no el manifest (les últimes versions del mateix), i més enllà de subrratllar els seus dèficits (com la falta de reconeixement explícit dels drets nacionals dels pobles sotmesos a l'Estat espanyol i en coherència amb això fer una aposta clara no per un procés constituent espanyol sinò per processos constituents de cada poble de l'Estat, que confluirien o no en funció de cada decisió sobirana dels mateixos, o com l'aposta clara per una ruptura anticapitalista i per un escenari democràtico-popular de transició glogal...), entenem que cal donar suport a la proposta como un inici de resposta sostinguda, en el ben entés que ens mantindrem vigilants per apartar de la mateixa qualsevol element reaccionari que puga intentar aixoplugar-se en el moviment rupturista per aconduir-nos a un cul de sac polític.

2 d'Octubre - Mobilització Ocupa els Ajuntament. Els mateixos criteris que en el 25 de Setembre, amb la matització d'adeqüar la resposta a cada situació local concreta.

Estat Valencià fa una crida a la convocatòria inmediata d'una Vaga i Parada General rupturista, amb objectius clars (Ni Bancs, ni Borbons, ni Botiflers! Per un procés constituent sobirà valencià!), a l'auto-organització des de la base creant poder popular, a la generositat revolucionària apartant els sectarismes i el fraccionalisme, a la mobilització i la convergència de les lluites parcials, a l'horitzontalisme del moviment rupturista i a la confluència sense exclussions de tota organització, col·lectiu, grup o activista individual que aporte el seu compromís amb la causa d'una Ruptura Democràtica.