22.3.11

Estat Valencià rebutja la intervenció militar imperialista a Líbia i es solidaritza amb el poble libi aixecat contra la dictadura genocida d'en Gadhafi

Davant la intervenció militar a Líbia de l’anomenada coalició internacional, com a continuació de la resolució de les Nacions Unides, Estat Valencià manifesta:

1.- Ens declarem contraris a tota intervenció que substraga el protagonisme i les decisions sobre el seu propi alliberament al poble de Líbia, i en contra de tota intervenció militar i política que signifique l’empoderament imperialista i colonialista de la situació creada arran de l’alçament ciutadà dels libis per posar fi a la dictadura que patixen.
2.- Considerem que la dita intervenció va més enllà d’una acció en defensa de la població civil líbia i d’una acció dirigida a paralitzar la guerra i el genocidi en aquell país. Denunciem que el bloc imperialista conformat pels Estats Units i la Unió Europea actuen amb absoluta hipocresia hui proclamant la defensa dels drets humans i democràtics quan han estat valedors de la tirania de Gadhafi, amb l’objectiu ahir i hui de control•lar la riquesa petroliera i gasista de Líbia en propi benefici.
3.- El nostre ferm suport a les forces populars líbies aixecades en contra de la tirania del règim de Gadhafi, i a favor dels drets i llibertats democràtiques, de condicions de vida dignes i justes, i de l’empoderament popular dels recursos economics i socials de la seua república. La nostra solidaritat amb la ciutadania rebel de Líbia i el nostre rebuig a l’acció genocida del règim dictatorial de Gadhafi.
4.- Cridem a la ciutadania valenciana i europea a posar-se del costat dels ciutadans libis, a favor de la democràcia, les llibertats i la justícia a Líbia, en contra d’una intervenció militar de caràcter neocolonial i imperialista i en contra alhora de la tirania del règim de Gadhafi.