6.11.09

El País Valencià no és Catalunya: els valencians caminem cap a la nostra pròpia sobirania

ENV, RV-PVE, ACR Constantí Llombart i ACR Utopia XXI responen a la proposta de resposta unitària que va fer ahir Estat Valencià en valencianisme.com per la dignitat dels valencians

Davant la difusió de la campanya política de la Coordinadora de les Consultes per la Independència de la Nació Catalana, en la què se’ns inclou als valencians i al nostre país com a part integrant d’eixa nació, nosaltres: Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià, República Valenciana - Partit Valencianista Europeu, ACR Constantí Llombart, ACR Utopia XXI partits polítics i associacions culturals republicanes valencianes d’indubtable trajectòria a favor de les llibertats i els drets nacionals valencians, declarem:

1. En primer lloc, la nostra més fraternal solidaritat amb el poble de Catalunya en l’expressió del seu dret inalienable a la independència, a la sobirania i a construir el seu Estat català.


2. En segon lloc, el nostre rebuig més contundent a ser inclosos com a part de Catalunya i com a ciutadans catalans, sense ni tan sols atorgar-nos, per part dels promotors de la campanya, els mateixos drets que es reclamen per als nacionals de Catalunya, és a dir: el dret a exercir la nostra autodeterminació en tant que valencians.

3. Ens reafirmem en el principi que per damunt dels valencians ningú. El nostre únic subjecte de sobirania és el Poble Valencià. A l’igual que som solidaris amb el dret a l’autoderminació de Catalunya, exigim respecte cap al dret a l’autodeterminació del País Valencià. Contra una imposició, la d’Espanya, no es pot bastir, sense injustícia i vergonya, una altra imposició, la de Catalunya.

4. Considerem un despropòsit, un desencert i un error estratègic per part dels sobiranistes catalans, insistir en la via d’incloure’ns als valencians com a part de Catalunya, en una posició clarament annexionista que no contribueix de cap manera a la germanor, fraternitat i col·laboració d’ambdós pobles en el camí de la consecució de les seues respectives sobiranies front a l’opressor comú, l’Estat espanyol.

5. Demanem a tothom en Catalunya que facen una profunda reflexió sobre aquest i altres fets, i que partits polítics, entitats i associacions de Catalunya actuen en conseqüència i facen un tomb de timó en aquest terreny que possibilite la coordinació dels respectius moviments sobiranistes.

6. Finalment, exigim la retirada dels cartells i materials referits que continguen referències a la inclusió del País Valencià com a part de Catalunya, i dels valencians com a part de la Nació Catalana. País Valencià, 6 de novembre 2009.